fbpx
s

ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε.

  /  Νέα   /  Χωριάτικη Τυρόπιτα με Φέτα ΤΡΙΚΚΗ

Η τυρόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες γεύσεις του ελληνικού τραπεζιού. Στο χωριό την έφτιαχναν πάντα με αγνά υλικά, απλά και πλούσια, για να χορταίνουν όλη την οικογένεια. Εδώ σας δίνουμε μια συνταγή με το τυρί ΤΡΙΚΚΗ, που φέρνει όλη τη νοστιμιά και την ποιότητα της ελληνικής παράδοσης στο πιάτο σας.

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο (8 φύλλα περίπου)

500 γρ. φέτα ΤΡΙΚΚΗ τριμμένη

2 αυγά φρέσκα

150 ml γάλα ΤΡΙΚΚΗ

100 ml ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

(προαιρετικά) λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο για δροσιά

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη φέτα ΤΡΙΚΚΗ, τα αυγά, το γάλα και λίγο πιπέρι. Αν μας αρέσουν τα μυρωδικά, προσθέτουμε και τον άνηθο ή τον δυόσμο. Η γέμιση πρέπει να είναι αφράτη και πλούσια.

Στρώνουμε το ταψί
Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί. Στρώνουμε 3 φύλλα χωριάτικα, το καθένα αλειμμένο ελαφρά με ελαιόλαδο, έτσι ώστε να καλύψουμε και τα πλαϊνά.

Γέμιση & φύλλα
Ρίχνουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε. Σκεπάζουμε με 2 φύλλα, λαδωμένα επίσης. Προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και τέλος καλύπτουμε με τα τελευταία φύλλα, γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα για να «κλείσει» η πίτα.

Χαράζουμε & ψήνουμε
Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια (όχι μέχρι κάτω). Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο ή γάλα για να πάρει ωραίο χρώμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50-60 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσαφένια και τραγανή.

Ξεκουράζουμε & σερβίρουμε
Αφήνουμε την πίτα να σταθεί 10 λεπτά εκτός φούρνου πριν την κόψουμε. Έτσι η γέμιση «δένει» και τα κομμάτια βγαίνουν πιο όμορφα.


Μικρά μυστικά

Αν θέλετε πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε Ρωμάνο ΤΡΙΚΚΗ τριμμένο.

Το χωριάτικο φύλλο γίνεται ακόμα πιο τραγανό αν το ψεκάσετε ελαφρά με λίγο νερό πριν το βάλετε στον φούρνο.

Συνοδεύεται τέλεια με ένα ποτήρι δροσερό γάλα ΤΡΙΚΚΗ.