fbpx
s

Τυρί ΤΡΙΚΚΗ

  /    /  Τυρί ΤΡΙΚΚΗ

Με «σημαία» τη Φέτα μας, εδώ και πολλές δεκαετίες διατηρούμε μια αθόρυβη πρωτιά στα τυριά Π.Ο.Π. και μη.
Η πρώτη μας ύλη, το ντόπιο αγελαδινό, πρόβειο και γίδινο γάλα λαμβάνεται από τους συνεργαζόμενους με την ΤΡΙΚΚΗ κτηνοτρόφους απο τα υψίπεδα της Πίνδου και Χασίων μέχρι και τον κάμπο της Δυτικής Θεσσαλίας .

Το κασέρι, το Ημίσκληρο «θεσσαλιώτικο», το Γίδινο, το Ρομάνο, το Γαλοτύρι και ο Τελεμές ποζάρουν πλάϊ στη Φέτα μας κι από κοινού αποτελούν την «αχτύπητη» συντροφιά τυριών που γνώρισαν οι λάτρεις του είδους. Η Φέτα μας διατίθεται σε πλαστικό δοχείο του ενός και του μισού κιλού αντίστοιχα καθώς και σε χύμα μορφή.

Τόπος με βαθειά παράδοση στην τυροκομία τα Τρίκαλα, εχει κάθε λόγο να καμαρώνει για τα προϊόντα της ΤΡΙΚΚΗ τα οποία κατά καιρούς απέσπασαν σπουδαίες διακρίσεις.

Φέτα (Π.Ο.Π.)

Η Φέτα (Π.Ο.Π.) μας διατίθεται σε πλαστικό δοχείο του ενός και του μισού κιλού αντίστοιχα καθώς και σε χύμα μορφή.

Κασέρι (Π.Ο.Π.)

Το κασέρι Τρίκκη, συγκαταλέγεται στα τυριά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.)
Τυρί με βαθειά παράδοση το κασέρι τρίκκη, παράγεται από ντόπιο αιγοπρόβειο γάλα.

Η λιπαρή του υφή σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό άρωμα που απελευθερώνει το αιγοπρόβειο γάλα, δίνουν στο κασέρι τρίκκη τη γεύση που του αναλογεί, δια μέσω των δεκαετιών.

Διατίθεται σε αεροστεγή πλαστική συσκευασία καθώς και στην κλασσική μορφή του «κεφαλιού».

Γαλοτύρι (Π.Ο.Π.)

Παραδοσιακό αλειφώδες τυρί, Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ)
Παράγεται από ντοπιο αιγοπρόβειο γάλα.

Η χαρακτηριστική του υπόξινη γεύση σε συνδυασμό με τη συγκρατημένη αλμύρα δίνουν στο Γαλοτύρι Τρίκκη, ενα πικάντικο γευστικό αποτέλεσμα ιδανικό να συνοδεύσει ποικίλα γεύματα κυρίως αν πρόκειται για ψητά κρέατα.

Διατίθεται σε μορφή χύμα καθώς και σε πλαστική συσκευασία των πέντε κιλών.

Θεσσαλιώτικο

Το «Θεσσαλιωτικο» ανήκει στην οικογένεια των ημίσκληρων τυριών.

Παρασκευάζεται από ντόπιο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα σε αναλογία 50% αντίστοιχα.

Ελαφρύ, γευστικό, ιδανικό για τους φίλους του ΤΟΣΤ και όχι μόνο.

Ρομάνο

Το τυρί με την ξεχωριστή ταυτότητα ακούει στο όνομα «ΡΟΜΑΝΟ»
Παράγεται από αγελαδινό γάλα και ανήκει στα αποκαλούμενα σκληρά τυριά.

Πικάντικο, αλμυρό και κυρίως αρωματικό.

Το ΡΟΜΑΝΟ μπορείτε να το απολαύσετε με ποικίλους τρόπους. Από ωμό, τριμμένο στα μακαρόνια, παστίτσιο και μουσακά, μέχρι σαγανάκι και μαγειρευτό.

Απολαύστε το και με συνοδεία κρασιού.

Διατίθεται σε «σφήνες» αεροστεγώς συσκευασμένες , χύμα αλλά και σε μορφή «κεφαλιού».

Γίδινο

Το Γίδινο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τυριά που αποκαλούνται, παραδοσιακά.
Παράγεται από παστεριωμένο γίδινο γάλα της περιοχής.

Πικάντικο και γευστικό, το γίδινο τυρί διατηρεί υψηλή θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Διατίθεται σε πλαστικό δοχείο του ενός και του μισού κιλού αντίστοιχα, καθώς και σε χύμα μορφή.

Γραβιέρα

Τελεμές

Το λευκό τυρί από ντόπιο αγελαδινό γάλα με προσθήκη αιγοπρόβειου γάλακτος σε ποσοστό 25%. Χαρακτηρίζεται για την ελαφριά του γεύση τα λιγότερα λιπαρά και τρώγεται όπως η φέτα και το γίδινο τυρί.
Διατίθεται σε πλαστική συσκευασία του ενός και του μισού κιλού αντίστοιχα, καθώς και σε χύμα μορφή.